Εκτυπωτές

Επισκευή εκτυπωτών

Ο εκτυπωτής είναι βασικό εργαλείο για τη δουλειά σας και πρέπει να λειτουργεί απρόσκοπτα. Μία βλάβη στον εκτυπωτή σας μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στη φυσιολογική ροή των εργασιών σας, αν χρησιμοποιείτε τον εκτυπωτή για προσωπική χρήση και ακόμη περισσότερο για τις επαγγελματικές σας εκτυπώσεις.

Η Action Service έχει σημαντική πείρα στην επισκευή εκτυπωτών, μιας και είμαστε εξουσιοδοτημένος επισκευαστής για τις μεγαλύτερες μάρκες εκτυπωτών: Canon, HP και Brother. Δείτε παρακάτω τις μάρκες που επισκευάζουμε:

Πιθανές βλάβες εκτυπωτή

1. Ο εκτυπωτής δεν ανταποκρίνεται: Ελέγξτε αρχικά αν ο εκτυπωτής είναι ενεργοποιημένος, αν έχει χαρτί και αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη σύνδεση των καλωδίων. Ύστερα θα πρέπει να ελέγξετε τις wireless συνδέσεις του εκτυπωτή μιας και μια διακοπή τους μπορεί να κάνουν τον εκτυπωτή να μην ανταποκρίνεται. Τέλος ελέγξτε αν έχει αρκετό μελάνι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις εντολές εκτύπωσης.

2. Ο εκτυπωτής δεν εκτυπώνει: Αν λαμβάνετε μηνύματα λάθους (error) ή απλά η εκτύπωσή σας έχει κολλήσει, η πιο εύκολη προσπάθεια επιδιόρθωσης είναι η επανεκκίνηση του εκτυπωτή αλλά και ο έλεγχος ότι έχετε επιλέξει τις σωστές ρυθμίσεις εκτύπωσης πριν δώσετε έναν μεγάλο αριθμό από εκτυπώσεις. Αν δεν αλλάξει κάτι τότε θα πρέπει να καλέσετε έναν ειδικό.

3. Εμπλοκή του χαρτιού: Οι πιο συχνές αιτίες είναι κάποια αποκόλληση μέρους του εκτυπωτή στο εσωτερικό του, ένα παραγεμισμένο δοχείο χαρτιού ή ένα χαρτί που δεν έχει εισέλθει σωστά στο σύστημα. Προσπαθήστε να εισάγετε εκ νέου και σωστά τα χαρτιά, ακολουθώντας τους οδηγούς και να αφαιρέσετε πιθανή σκόνη. Για τις εσωτερικές φθορές συστήνεται να γίνει εργασία από εξειδικευμένο επισκευαστή.

4. Κακή ποιότητα εκτύπωσης: Ένας παράγοντας που επηρεάζει την ποιότητα της εκτύπωσης είναι το χαρτί. Το αυθεντικό χαρτί του κατασκευαστή του εκτυπωτή σας θα προκαλέσει πολύ πιο σπάνια μια κακή ποιότητα εκτύπωσης σε σχέση με το κοινό χαρτί εκτύπωσης. Ακόμη πιο σημαντικό όμως είναι να έχετε «ταιριάξει» τις ρυθμίσεις του εκτυπωτή σας σύμφωνα με αυτό που εκτυπώνετε. Αυτό δεν περιορίζεται μόνο στην σωστή επιλογή χαρτιού, αλλά και την επιλογή της κατάλληλης ρύθμισης ποιότητας εκτύπωσης. Τέλος, καλό είναι να μην χρησιμοποιείτε διαφορετικές μάρκες και τύπους χαρτιού στο ίδιο δοχείο εισαγωγής.

5. Ο εκτυπωτής δεν σκανάρει: Η πιο συνήθης αιτία για την αδυναμία σκαναρίσματος είναι το λογισμικό που το υποστηρίζει. Γιαυτό μια πρώτη κίνηση είναι να εγκαταστήσετε εκ νέου το λογισμικό και να δοκιμάσετε ξανά. Αν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή καλό είναι να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό για την επισκευή.

6. Θέματα ασφάλειας στον εκτυπωτή: Οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν προνοήσει ώστε το τερματικό σας να έχει μια βασική ασφάλεια απέναντι σε απειλές. Πρέπει όμως να κάνετε κάποιες κινήσεις προκειμένου να προστατέψετε πλήρως τον εκτυπωτή σας, όπως να έχετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ασφάλειας εγκατεστημένες και να αλλάζετε συχνά τον κωδικό σας.

Συμπληρώστε τα στοιχεία και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.